iefje-wiltkunst
"Mijn missie is om bijzondere levensmomenten om te zetten in een mooi, warm kunstwerk."

Yvette Snijder

Hoi, ik ben Yvette, getrouwd en moeder van drie jongens. Mijn gezin en het werken binnen iefje zijn voor mij allebei een grote bron van inspiratie. Het is heerlijk om er te zijn voor mijn kinderen én zelfstandig een inkomen vanuit huis te verdienen. Mijn grootste missie als beeldenmaker is om speciale levensmomenten om te zetten in een uniek, warm kunstwerk. Dit kan een blij, verdrietig, intens, liefdevol, moeilijk of krachtig moment zijn.

Ieder beeld is uniek
Om echt aan te voelen wat de wens is, verbind ik me met de klant. Dit gaat heel laagdrempelig; ik stel vragen en denk mee met iemands wens. Meestal sturen ze foto’s van de desbetreffende persoon (personen) die ze in wol uitgebeeld willen hebben, dit werkt voor mij ook het meest prettig.
Ik vind het bijzonder wanneer een beeldje mensen echt raakt! Dat het misschien nog wel mooier is dan ze zelf hadden bedacht. Ik wil graag iets dierbaars maken voor de klant: een ‘exclusiefje’, inclusief een stukje ontroering en verbazing.
Van schaap tot iefje

Materialen
Wol is eigenlijk een afvalproduct. Schapen hebben hun wol niet meer nodig en worden via het scheren juist geholpen.
Door te werken met zachte, warme wol – een volkomen duurzaam en diervriendelijk product – doet iefje aan hergebruik in optimale vorm. 

De schapen worden diervriendelijk geschoren. Hun wol wordt gewassen, gekaard (=uitgekamd) en daarna gekleurd met natuurlijke verfstoffen. Deze wol bestel ik bij mijn leverancier en met mijn kleurrijke thuisvoorraad ga ik aan slag.

Werkwijze
Voor elk wol-beeld stel ik gedetailleerde vragen en maak ik een prijsberekening op basis van het aantal werkuren en wat de materiaalkosten zullen zijn naar schatting. Gaat de klant akkoord met de opgegeven prijs, dan plan ik de bestelling in en spreek ik een datum af waarop het beeldje klaar kan zijn. Tijdens een bestelling maken hebben we contact. Ik stuur foto’s van het maakproces. Zo blijft de klant op de hoogte en kan er bijgestuurd worden waar nodig is. Mensen vinden het ook leuk om te zien, dit stap-voor-stap-proces. Is een bestelling af, dan stuur ik foto’s van het eindresultaat.
Als de klant tevreden is stuur ik een betaalverzoek. Dan pak ik het in en stuur ik het op.

Van A tot Z maatwerk
Er is veel mogelijk qua kleur, vorm en aankleding. Soms heeft de klant al heel duidelijk voor ogen wat de wens is en soms bespreken we samen de wensen en mogelijkheden en komen we tot een idee. Het fijnste werkproces is via foto’s, die maken het wel persoonlijker.

Wat zeggen de klanten

"Het is nog mooier in het echt. Ben er zo blij mee! Het hele gevoel wat je hebt neergezet. Is niet alleen maar 'wol prikken.

Je hebt echt talent!!"
moeder-kind-iefje-Viltkunst-beelden-met-lontwol
Boukje
"Bij het zien van het resultaat maakte mijn hart een sprongetje, zo mooi gemaakt! Het staat voor mij symbool voor de liefde, verbondenheid en krachtige band tussen Jaye en mij.
Bedankt Yvette"
pop-iefje-insta-Viltkunst-beelden-met-lontwol
Jacky
"Ohh wat ben ik dankbaar voor het kunstwerkje van wolvilt dat Yvette voor mij heeft gemaakt! Het is gepersonaliseerd en beeld dus mijn zwangerschap uit... Zo speciaal. Want iedere zwangerschap is een wonder."
pop-verwachting-iefje-cover-Viltkunst-beelden-met-lontwol
Linda
Meer zien?

@iefje_yvette